rodeli

Kinderkamer Interieur Trends 2017

We hopen dat de volgende ideeën kunnen helpen om een indruk van de laatste trends in de kids’ slaapkamerwereld te krijgen. Kinderkamers vormen een unieke uitdaging, maar ze zijn ook een grote kans om creatief te zijn en plezier hebben.

Strepen

De reden dat dit klassieke patroon zo goed werkt in het decor is omdat ze visueel belang of zelfs textuur toevoegen, bovendien zijn ze passend voor elke leeftijd en kleurenschema. Ze zijn veelzijdig en kunnen variëren van subtiele monochrome tinten, tot opvallende zwart en wit, of juist levendige kleuren en glanzende metallics. Vanwege de eenvoudige aard van dit patroon, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u het ‘overdoet’ in het interieur. Probeer strepen op te nemen in het patroon van een accentmuur, de gordijnen, het tapijt, beddengoed, en andere meubels, of zelfs op het plafond!

Bergruimte

Omdat kinderslaapkamers vaak dienen als multi-functionele speel- en slaapzones, staan ontwerpen met tal van ingebouwde opslagruimtes centraal. Dingen onder het bed proppen  is lang de luie kid’s methode voor snel opruimen geweest, maar met bedden voorzien van ingebouwde laden is dat niet meer nodig of mogelijk. Een geweldige manier om ruimte te besparen en georganiseerd te blijven.

Built-in rekken of bureau-units zijn perfect voor het opbergen van speelgoed en spelletjes voor de jongere kinderen en kunnen ook oudere kinderen van ruimte voorzien om huiswerk te maken en boeken en verzamelobjecten te plaatsen.

Modern meubilair

De invloed van Ikea valt niet te ontkennen. Geverfd metalen en houten meubilair is een nieuwe favoriet voor de slaapkamer van elk kind, samen met stukken die van geometrische vormen en ontwerpen zijn voorzien. Modulaire meubels die uit elkaar kunnen worden genomen en samengesteld op verschillende wijzen is ook populair om zowel de ruimtebesparing als de mogelijkheid om stukken op verschillende manieren te gebruiken in de loop der tijd.

Voor zover het om zitgelegenheid gaat, hebben traditionele stoelen plaats moeten maken voor funkier mogelijkheden, van grote multi-use poefs tot hangmatten of zelfs schommels die worden opgehangen aan het plafond zijn razend populair.

Stapelbedden

Het stapelbed is een blijvend stuk in het ruime arsenaal kinderkamermeubulair. Gelukkig zijn er moderne versies te krijgen die niet alleen ruimte besparen, maar ook nog eens superleuk zijn. Een stapelbed in de vorm van een poppentheater of een piratenschip bijvoorbeeld. Opeens vinden de kinderen het niet zo erg meer als het tijd is om te slapen.